Gered Gereedschap

Officiële opening Stichting Gered Gereedschap Den Haag

Eindelijk was het dan zo ver, de officiële opening van onze werkplaats in de kringloopwinkel van Schroeder aan de Kerketuinenweg 21 op donderdag 12 mei.

Tineke van Rossum, voorzitter van onze stichting, heette iedereen welkom en vertelde in het kort over de zoektocht naar een nieuwe locatie. Daarna vertelde Margriet ten Hove, directeur van Schroeder over de samenwerking tussen Gered Gereedschap en Schroeder. De raakvlakken liggen op het gebied van mensontwikkeling, de kringloopeconomie en het hart voor mensen. Bob de Koff, voorzitter van het landelijk dienstencentrum van Gered Gereedschap gaf een presentatie van het werk van het veertigjarig bestaan van Gered Gereedschap. Wat in 1982 begon als bescheiden initiatief in Amsterdam met een kleine werkplaats en het verzenden van een aantal kistjes met opgeknapt gereedschap is uitgegroeid tot wat het nu is: 28 werkplaatsen in het land, 450 verzamelpunten, 500 vrijwilligers en per jaar zo’n 100.000 stuks opgeknapt en verscheept gereedschap.

En toen de openingshandelingen:

Nadat Tineke en Margriet een kist met opgeknapt gereedschap – klaar voor transport – dichtgeschroefd hadden, was het de beurt aan Marlon Voorn. Hij, als een na langst werkende vrijwilligers (de langst werkende en oudste vrijwilliger was helaas verhinderd) schroefde het logo van Gered Gereedschap op de muur van de werkplaats. Hij werd geassisteerd door een aantal van zijn collega’s. Vanuit de winkel is de werkplaats nu goed zichtbaar.

Het was een gezellige drukte, zo’n 70 mensen woonden de opening bij. De accordeonist Coen Bouwmeester gaf de feeststemming extra kleur met de klanken uit zijn accordeon. Tineke ontving een mooie taart met “40 jaar Gered Gereedschap”. De werkplaats werd uitgebreid bekeken. En met een lekker hapje en drankje, verzorgd door de medewerkers van de bedrijfskantine van Schroeder, werd er nog gezellig buiten gekletst.

Het was een gedenkwaardige middag om te vieren dat Gered Gereedschap Den Haag weet perspectief heeft voor jaren!

Komen jullie een keertje langs? Of breng je oude gereedschap, daar zijn we heel blij mee.

Schuiven naar boven